flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРАКТИКА В СУДІ – ПЕРШИЙ КРОК ДО ПРОФЕСІЇ

15 березня 2023, 09:55

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. Придніпровський районний суд м.Черкаси не залишається осторонь в процесі навчання та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.

        Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

     Зокрема, студенти Навчально-наукового інституту економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького успішно пройшли практику у Придніпровському районному суді м.Черкаси.

Під час проходження практики, студенти під керівництвом досвідчених фахівців набули практичного досвіду роботи у суді, ознайомилися з організаційною структурою суду, відвідали відкриті судові засідання та набули навичок роботи працівника апарату суду.  Мали відкриту можливість спілкуватись із носіями юридичної професії одразу після засідань: суддями, прокурорами та адвокатами.

     

засідання та спілкуванні з учасниками судового процесу. Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

         Переконані, що проходження практики в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри до суду.

        В свою чергу, майбутні фахівці права набули безцінного досвіду щодо інноваційних підходів, впроваджених у роботі   суду та залишились вдячними за отримані позитивні враження від процесу проходження практики.

 

 

Прес-служба суду