flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканка Черкас отримала вирок за пропаганду війни

29 березня 2023, 11:26

Суд   встановив, що 61-річна мешканка м. Черкаси, уродженка м.Білозерське Донецької області, діючи умисно,  маючи негативне ставлення до діяльності органів державної влади України, ділилась інформацією на широкий загал. У період з березня по травень 2022 року вона розмістила на власній сторінці  у забороненій в Україні соціальні мережі Однокласники матеріали із закликами підтримки воєнних дій країною агресором – російською федерацією на території України.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена, вину визнала у повному обсязі, визнала всі фактичні обставини, які їй пред’явлено у обвинуваченні. У скоєному щиро кається та просить суд суворо не карати.

Вироком   суду від 27  березня 2023 року  Ірину П. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2,3 ст. 436-2 КК України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком 5 років без конфіскації майна, з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 роки.