flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання у справі заперечення збройної агресії

03 листопада 2023, 14:50

У Придніпровському районному суді м. Черкаси відбулося чергове засідання у резонансній справі за обвинуваченням громадянина З. у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч.3 ст. 436-2 Кримінального Кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

У відкритому судовому  засіданні, за  присутності сторони обвинувачення, обвинуваченого, захисника та засобів масової інформації відбулося завершення з’ясування обставин кримінального провадження та перевірки їх доказами. Після вирішення клопотань учасників судового провадження, суд постановив ухвалу про закінчення з’ясування обставин та перевірки їх доказами і перехід до судових дебатів.

Враховуючи клопотання захисника надати додатковий час на підготовку до судових дебатів, суд з метою забезпечення права особи на захист оголосив перерву до 12:00 години 10 листопада 2023 року.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додатково:    Cудові дебати.

По закінченню судового слідства суд переходить до судових дебатів. Cудові дебати, це частина судового розгляду, в якій сторони та інші особи, що беруть участь у справі, виступають з промовами (прокурор, потерпілий і його представник, цивільний позивач, цивільний відповідач або їх представників, захисник підсудного). Учасники судового розгляду мають право в судових дебатах посилатися тільки на ті докази, які були досліджені в судовому засіданні. Після закінчення відновленого судового слідства суд знову відкриває судові дебати з приводу додаткового досліджених обставин. Після закінчення промов учасники судових дебатів мають право обмінятися репліками. Право останньої репліки належить підсудному. Дебати підводять підсумок щодо доведеності вини обвинуваченого та визначення виду міри покарання.