flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАРАДА З ПРАЦІВНИКАМИ АПАРАТУ СУДУ

09 листопада 2023, 17:55

Сьогодні, керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси Леся ДЗЮМАН провела нараду з працівниками кримінальної канцелярії.

На нараді розглядалися питання  щодо проблемних питань, які виконають під час звернення до примусового виконання судових рішень у кримінальних провадженнях та справах про адміністративні правопорушення.

Зокрема, керівниця апарату суду акцентувала увагу присутніх на дотриманні термінів звернення до виконання судових рішень в порядку та в строки встановлені відповідно до вимог процесуального законодавства, Кримінально-виконавчого кодексу України, з урахуванням положень Закону України "Про виконавче провадження", а також інших нормативно-правових актів та неприпустимості їх порушення.

Наголосила присутнім на обов’язковій перевірці стану добровільної сплати боржниками судового збору або штрафу (як засобу процесуального примусу) та інших платежів до бюджету, перед направленням виконавчого документу до органів ДВС на примусове виконання.

Звернула увагу, щодо належного виконання вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, Положення про  автоматизовану систему документообігу суду під час роботи в АСДС КП «Д-3»; забезпечення конфіденційності інформації та особисту відповідальність за виконувану роботу в програмі; щодо неухильного дотримання методичного матеріалу при заповненні обліково-статистичних карток в АСДС КП «Д-3» по судових справах, що сприяє складанню якісної автоматичної звітності.