flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За виправдовування збройної агресії рф проти України – 5 років позбавлення волі

25 грудня 2023, 14:35

Придніпровським районним судом м. Черкаси винесено вирок громадянину З., якого обвинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 та 3 статті 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України). Суд ухвалив визнати громадянина України З. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.436-2 КК України та кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.436-2 КК України і призначити йому покарання за ч.1 ст.436-2 КК Україна - 2 (два) роки позбавлення волі та за ч.3 ст.436-2 КК України - 5 (п’ять) років позбавлення волі, без конфіскації майна.

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням, остаточно призначити обвинуваченому З. покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі, без конфіскації майна, а строк відбування покарання рахувати з моменту його затримання.

До набрання вироку законної сили, залишити раніше обраний запобіжний захід у вигляді застави та стягнути із обвинуваченого З. на користь держави процесуальні витрати.

Вирок може бути оскаржений до Черкаського апеляційного суду через Придніпровський районний суд м. Черкаси шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не подано. У разі її подання, вирок якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаній справі можна здійснити за номером 711/5049/22.