flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олена КАЗИДУБ взяла участь у розширеній нараді щодо підбиття підсумків роботи місцевих загальних судів Черкаської області та Черкаського апеляційного суду в 2023 році

11 березня 2024, 14:08

Голова Черкаського апеляційного суду Юрій СІРЕНКО розповів про загальну кількість справ і матеріалів що надійшли у 2023 році на розгляд судів  і високий відсоток розгляду цих справ, який дорівнює 97,4%. Підсумував, що незважаючи на надскладні умови, надмірне навантаження та нестачу кадрів, судова система в Черкаській області гідно впоралася з викликами та продовжила ефективно виконувати свої функції.

Секретарі судових палат з розгляду цивільних та кримінальних справ Людмила ВАСИЛЕНКО та Ігор ПОЄДИНОК зупинились на основних показниках роботи місцевих судів за звітний період.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області Віталій БЕЗРУЧЕНКО та начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області Анатолій ХАРЕНКО також, прозвітували про результати діяльності за 2023 рік та озвучили ключові проблеми в роботі.

Про поточні проблемні питання в 2023 році, які виникали в місцевих судах, виступили голови судів.

Олена КАЗИДУБ підсумувала загальні показники здійснення правосуддя Придніпровським районним судом. Зазначила, що у 2023 році до суду надійшло 18418 справ та матеріалів. З них кримінальне судочинство – 3287, адміністративне судочинство – 62, цивільне судочинство – 4509, адміністративні правопорушення – 10560.

Зазначила щодо важливості забезпечення ефективної організації діяльності суду у військовий час. Про проблеми матеріально-технічного забезпечення, а саме - фізичний та матеріальний знос комп’ютерної техніки та необхідність забезпечення суду новітніми матеріальними засобами. Також, про недостатню кількості паперу та витратних матеріалів, що перешкоджає вчасному та якісному здійсненню судочинства.