flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нарада: «Барнахус»

14 березня 2024, 16:09

Керівник апарату суду Леся ДЗЮМАН взяла участь у нараді, як член міської міжвідомчої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус) при виконавчому комітеті Черкаської міської ради.

Нарада проходила під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анастасія ЧУБІНА. Порядок денний передбачав обговорення проекту Положення про міжсекторальний центр захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус).

«Тема захисту дітей дуже важлива, особливо коли наша країна, в умовах сьогодення, переживає важкі часи. Основною метою роботи Барнахусу є злагоджена співпраця команди із представників правоохоронних органів, кримінального судочинства, служб захисту дітей, медичних працівників і працівників сфери захисту психічного здоров’я. Щоб запобігти повторній травматизації, забезпечуючи прийнятні для суду свідчення та ефективний захист, послуги та правосуддя, дружнє до дітей. На мою думку, така узгоджена реакція зменшить психологічне навантаження на дитину під час участі у кримінальному процесі. Приємно, що модель «Барнахус» буде працювати в нашому місті. Це рішучий та дієвий крок у захисті дітей, які постраждали або стали свідками жорстокого поводження та насильства.», - власне зазначила Леся ДЗЮМАН.