flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Притягнуто до відповідальності правопорушника, який скоїв подвійне адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.130 та ст. 124 КУпАП

01 червня 2018, 10:10

         25 травня 2018 року суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси розглянув адміністративні матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності гр. С., який  вчинив адміністративні правопорушення передбачені ч. 1 ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

         Під час судового розгляду зазначених адміністративних матеріалів, правопорушник вину визнав та дав пояснення, що підтверджують обставини, які відповідають опису подій, зазначених у протоколі про адміністративне правопорушення. Щиро розкаявся у скоєному. Крім того, вина останнього підтверджується матеріалами адміністративної справи.

         Враховуючи той факт, що правопорушник керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та скоїв дорожньо-транспортну пригоду, чим грубо порушив Правила дорожнього руху України, характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, гр. С визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.130 та ст. 124 КУпАП, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 10 200 (десять тисяч двісті) гривень та одного року позбавлення права керувати транспортними засобами.