flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ ВІДВІДУВАЧІВ СУДУ!

27 вересня 2018, 15:18

         Впровадження підсистеми електронного суду передбачено Розділом ХІ Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 (зі змінами), а також є складовою (модулем) майбутньої Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), початок функціонування якої передбачається в наступному році.

         Відповідно до листів Державної судової адміністрації України від 01.08.2018 №15-14040/18 та від 13.09.2018 №15-17388/18 виникла відповідна потреба у скануванні матеріалів справ, яка викликана необхідністю повноцінного запровадження підсистеми електронного суду та забезпечення її нормальної роботи в судах.

        Сканування документів необхідне для можливості їх надсилання в електронному вигляді сторонам по справі та іншим особам, у передбачених процесуальним законодавством випадках, а також для запровадження створення, ведення судової справи в електронній формі та її дистанційного витребування судами апеляційної чи касаційної інстанцій.

         Скануванню підлягають всі матеріали судових справ, що надходять до суду вперше після 01 вересня 2018 року (нові справи).

         На сьогодні напрацьовано відповідний алгоритм сканування, який побудований з досвіду проведення відповідної роботи пілотними судами підсистеми електронного суду.

         У звязку з вищевикладеним, звертаємо увагу відвідувачів Придніпровського районного суду м. Черкаси на необхідності подавати всі документи до суду не прошитими, не склеєними, не скріпленими степлером, достатнім буде, в разі необхідності, скріплювати канцелярськими скріпками або біндером (технологічною скріпкою).

         Керівництво Придніпровського районного суду м. Черкаси сподівається на максимальне сприяння відвідувачами суду в проведенні відповідної роботи з метою виконання вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду та чинного процесуального законодавства України, в частині впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікативної системи (ЄСІТС).