flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо кількості проведених відеоконференцій протягом жовтня 2018 року

06 листопада 2018, 16:43

Придніпровським районним судом м. Черкаси протягом жовтня 2018 року проведено 42 відеоконференції (18-із судовими установами, 24-з установами Державної пенітенціарної служби України).

Учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засідання в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов’язок забезпечення проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення (ч.7 ст.11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

Навіщо відеоконференція в суді?

Насамперед для економії часу і коштів учасників процесу.

Як домогтися проведення судового засідання в режимі відеоконференції?

Потрібно подати письмове клопотання судді, який розглядає вашу справу. Клопотання направляється звичайним поштовим відправленням або з використанням засобів електронного сервісу (електронною поштою). Подати клопотання необхідно не пізніше, ніж за 7 днів до дати судового засідання. Обов’язково слід зазначити, який суд буде забезпечувати відеоконференцзв’язок. Зазначайте ту судову установу, до якої найближче можливо дістатися.

Як проводиться відеоконференція в суді?

Перед датою судового засідання обов’язково з’ясуйте у відповідального за проведення відеоконференції, в якому саме залі має проводитися судове засідання. Від так перед самим засіданням ви не витрачаєте час на пошук потрібного залу. У процесі ви маєте можливість бачити і чути головуючого, який розглядає вашу справу, а також інших учасників процесу.

Ви маєте всю повноту процесуальних прав, як і при проведенні судового засідання в звичайному режимі.