flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-іноземці  в черговий раз відвідали суд

09 листопада 2018, 15:57

09 листопада 2018 року студенти-правники 3-го курсу Навчально-наукового центру «Інститут міжнародної освіти» Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького (англомовної форми навчання) - Твум Принц, Нуріден Яхайя, Абоаджі Самуель та Емун Джозеф разом з викладачем  Татьяна Постригань, в черговий раз відвідали Придніпровський районний суд м. Черкаси.

Так, учасники заходу, мали можливість бути присутніми у судовому засіданні при розгляді судової справи, яке проводилося під головуванням судді Світлани Позарецької.

По закінченню судового засідання, суддя-спікер В’ячеслав Піковський надав коментарі про активну позицію Придніпровського районного суду м. Черкаси стосовно участі у проведенні широкого спектру правоосвітніх заходів, а студенти та викладач поділилися своїми враженнями щодо практичного застосування цивільного процесуального законодавства на практиці.

Також, під кінець заходу, керівник апарату суду Леся Дзюман розповіла про особливості ведення діловодства по справах на даний час у порівнянні з минулими роками (1944-1946). Крім того, було продемонстровано справу (підшивки) судових рішень суду за 1944-1946 роки, що неабияк вразило студентів.

Варто зазначити, що Леся Дзюман запропонувала студентам-іноземцям взяти участь у відвідані суду під час проведення Всеукраїнського тижня права, який відзначається щороку 10 грудня (День прав людини — міжнародне свято) та на згадку про сьогоднішній захід подарувала короткий посібник «Питання й відповіді» щодо загальної інформації про функціонування Європейського Суду з прав людини.