flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДОВОЮ ОХОРОНОЮ ЗАТРИМАНО ОСОБУ З ДОКУМЕНТОМ, ЯКИЙ МАЄ ОЗНАКИ ПІДРОБЛЕННЯ

19 листопада 2020, 14:09
Сьогодні, у пункті пропуску громадян до Будинку правосуддя, співробітником ТУ ССО у Черкаській області (Територіальне управління Служби судової охорони у Черкаській області) при встановленні особи виявлено, що надане громадянкою посвідчення інваліда І групи має ознаки підроблення, оскільки фото не відповідало анкетним даним, зазначеним на веб-порталі Судової влади.
Особа з’явилася в судове засідання в якості потерпілої в кримінальному провадженні щодо умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, яке перебуває в провадженні Придніпровського районного суду м. Черкаси.
Жінка зізналася, що посвідчення інваліда І групи вона знайшла та в яке в подальшому вклеїла своє фото.
Для встановлення всіх обставин, співробітниками ТУ ССО у Черкаській області було викликано слідчо-оперативну групу Черкаського відділу поліції.
Варто відмітити злагоджену роботу, уважність та вчасне реагування співробітника ТУ ССО у Черкаській області Андрія Середенка☝️
Додатково:
Стаття 358 Кримінального кодексу України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.
Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором, суб’єктом державної реєстрації прав, особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, державним виконавцем, приватним виконавцем, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою або збут такого документа, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут - караються штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
 
За повідомленням
пресслужби суду