flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Придніпровським районним судом вже прийнято до розгляду 2 справи пов’язані з війною

06 травня 2022, 13:22

      На сьогодні, в суді перебуває 2 обвинувальних акти у кримінальному провадженні  щодо  збройної агресії Російської Федерації проти України.

         Так, до Придніпровського районного суду м.Черкаси надійшли матеріали про притягнення до кримінальної відповідальності громадянки Я. за вчинення    кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 436-2 КК України -   виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Покарання за таке правопорушення  передбачає  позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

         Також, Черкаською обласною прокуратурою до суду було  скеровано матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно громадянина Д.,  за статтями 110-2 Кримінального кодексу України    - фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та ч.2 ст. 111 ККУ – державна зрада. Караються такі діяння   позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

         Про прийняте рішення по даним справам буде повідомлено додатково.