flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрала чинності постанова, що регулює виконання суспільно корисних робіт під час війни

30 червня 2022, 14:58

28 червня набрала чинності постанова Кабміну № 716, яка регулюватиме організацію суспільно корисних робіт в Україні під час війни.

Державна служба зайнятості зазначає, що українці мають долучитися до відбудови України та отримати за це гарантований заробіток, оскільки сьогодні надважливими завданнями для тих, хто в тилу, є відновлення інфраструктури, будівництво захисних споруд, супровід громадян з інвалідністю та багато іншого.

У кожній області різновид робіт визначатимуть місцева влада та військово-цивільні адміністрації, але всі вони будуть спрямовуватися на відбудову інфраструктури та економіки країни.

Державна служба зайнятості спочатку пропонуватиме вакансії, які відповідають умінням, навичкам і кваліфікації безробітних. Якщо таких пропозицій роботи немає в базі даних, будуть запропоновані громадські роботи.

З усіма, хто долучиться до виконання робіт, підписується строковий трудовий договір. Ця робота буде оплачуватися в розмірі мінімальної заробітної плати і вище, а вона вища за середню допомогу по безробіттю. На сьогодні середня виплата по безробіттю - 4635 грн, мінімальна зарплата - 6500 грн. Запис у трудову книжку вносить роботодавець на вимогу особи, яка бере участь у суспільно корисних роботах.

До громадських і суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров'я. Водночас особа може лише двічі відмовитися від участі в громадських роботах, надалі це буде свідченням її несприяння власному працевлаштуванню, а тому виплата допомоги по безробіттю припинятиметься.

За матеріалами Державного центру зайнятості