flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД НА ЦЬОМУ ТИЖНІ ПРИЙНЯВ ДО РОЗГЛЯДУ 4 КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ НА ПРОКРЕМЛІВСЬКИХ ПРИХИЛЬНИКІВ

19 серпня 2022, 08:38

Прихильником «руського міру» виявився уродженець рф, який проживає в Черкасах. Він поширював матеріали  з власного акаунту у месенджері «Телеграм», в яких захоплювався злочинними діями окупантів та стверджував, що вони звільняють країну та визволяють народ. За таку злочинну діяльність суд призначив 2 роки умовного покарання.

    Черговий прокремлівський прихильник І., розганяв ворожий контент на персональній сторінці російської мережі «Однокласники». У публікаціях відкрито виявляв підтримку загарбникам, закликав їх наступати та знищити країну. За таку протиправну діяльність чоловіку загрожує   позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

19.08.2022 року в приміщенні суду відбудеться підготовче судове засідання у кримінальному провадженні, за обвинуваченням мешканки Сміли, яка захоплювалась путіним та дякувала окупантам в соціальній мережі. Їй інкримінується  ч. 2 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України).

53-річний мешканець Золотоноші буде відповідати перед судом за постійні переписки в соціальній мережі на підтримку російської агресії. В особистих повідомленнях він співчував загарбникам, виправдовував їх злочинні дії та закликав приєднатися до окупаційної «влади», якщо вони прийдуть у місто. Справа з обвинувальний акт відносно І. надійшла з Черкаської обласної прокуратури за ч.3 ст.436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Санкції статті передбачають позбавлення волі строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Про подальший розгляд справ буде поінформовано додатково.