flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо підвищення використання в суді інструментів електронного судочинства у відправленні правосуддя

09 вересня 2022, 14:04

Розуміючи пріоритетність направлення коштів державного бюджету на потреби національної безпеки і оборони та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану для забезпечення належної відсічі широкомасштабній збройній агресії російської держави, зважаючи на критичний стан фінансування судової влади,  Придніпровський районний суд м.Черкаси  вважає за необхідне вжити організаційних заходів, спрямованих на оптимізацію окремих статей витрат суду при здійсненні судочинства, а також на підвищення рівня використання інструментів електронного судочинства.

Законодавством визначено, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи тощо мають зареєструвати офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС) в обов’язковому порядку.

До того ж, при зверненні до  Придніпровського районного суду м.Черкаси  прохання повідомляти про всі відомі засоби зв’язку – адреси електронної пошти, номера телефонів свої та інших учасників провадження.

Учасників судових проваджень просимо з розумним інтервалом часу цікавитися рухом їхніх справ, добросовісно користуватися належними процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов’язки.

Зі свого боку,  Придніпровський районний суд м.Черкаси підготував інформацію про альтернативні засоби зв’язку для комунікації:

  • ознайомитись з датою призначення справи до розгляду на веб-сайті Черкаського апеляційного суду. Для цього в розділі «Громадянам» оберіть «Списки справ, призначених до розгляду» за посиланням https://pp.ck.court.gov.ua/sud2314/gromadyanam/csz/
  • отримати виклики, судові повістки, процесуальні документи можна електронною поштою або через підсистему «Електронний суд».

Для цього необхідно:

  1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-сайті Судової влади України за посиланням https://id.court.gov.ua/ .
  2. Для відображення справи у Вашому електронному кабінеті необхідно через особистий кабінет у підсистемі «електронний суд» подати заявку про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій зазначений Ваш РНОКПП.

Зазначені вище рекомендації щодо підвищення використання інструментів електронного судочинства схвалила Рада суддів України 5 серпня 2022 року.

 

За повідомленням пресслужби суду