flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканка Черкас отримала 10 років в’язниці за державну зраду

18 жовтня 2022, 14:28

Сьогодні, 18 жовтня  у Придніпровському районному суді м. Черкаси було оголошено вирок 62-річній Тетяні Д., за обвинуваченням  у державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

Нагадаємо, що за матеріалами справи, обвинувачена передавала за допомогою месенджеру «Viber» сестрі та знайомим, що проживають на території росії фотографії щодо місць  дислокації військовослужбовців Збройних сил України, з дописами до них про необхідність нанесення по них вогневого удару зс рф з метою послаблення обороноздатності України на території Черкаської області.    

Окрім того, Тетяна Д. також користувалася забороненою соціальною мережею “Однокласніки”, де розміщувала шляхом проставлення так званого « лайку» на своїй сторінці посту із  закликами до зміни меж території або державного кордону України, а також розпалювала міжнаціональну ворожнечу.

При призначені покарання, суд врахував обвинуваченій Тетяні Д. пом’якшуючі покарання обставини - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, а також відсутність обтяжуючих покарання обставин.

У судовому засідання підсудна повністю визнала свою вину і щиро розкаялась у скоєному злочині.

Суд визнав Тетяну Д. винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110 та ч.2 ст.111 КК України, та призначив їй 10  років позбавлення волі.