flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна зрада в умовах воєнного стану

19 квітня 2023, 09:26

Придніпровським районним судом прийнято до розгляду чергову  справу пов’язану з війною. Надійшли матеріали про притягнення до кримінальної відповідальності уродженця міста Черкаси І., лікаря однієї з місцевих лікарень, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 111 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану). Дане правопорушення відноситься до категорії особливо тяжких злочинів і в умовах воєнного стану набуває особливо небезпечного характеру, оскільки може завдати реальної та значної шкоди обороноздатності України, призвести до загибелі людей.

Як зазначено в обвинувальному акті Черкаської обласної прокуратури, чоловік за допомогою месенджера, надсилав окупантам локації з помітками на гугл-картах місцевих об’єктів критичної інфраструктури, відомості про дислокацію українських військових частин, систем ППО та координати блокпостів на території Черкащини. 

Ухвалою суду підсудному продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Згідно чинного законодавства України, такі діяння  караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.  

Про подальший розгляд справи та прийняте судове рішення, буде повідомлено додатково.

 

За повідомленням прес-служби суду