flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду набрав законної сили

27 квітня 2023, 17:01

Сьогодні, 27 квітня 2023 року набрав законної сили вирок Придніпровського районного суду м. Черкаси -  5 років та шість місяців позбавлення волі. Вирок було проголошено раніше судимому уродженцю м. Сміла, Черкаської області, громадянину Б. Який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Суд   встановив, що  обвинувачений, володіючи необхідними зв’язками, знайомствами, сприяв іншій особі (матеріали відносно якої виділені в окреме провадження) у вчиненні шахрайського заволодіння грошовими коштами 23-х громадян, шляхом використання веб-сайтів та подальше обернення грошових коштів на власну користь.

Суд ухвалив - визнати обвинуваченого Б. винним у вчиненні кримінальних правопорушень-злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років 6 (шість) місяців.

Цивільний позов одного з потерпілих до обвинуваченого Б. про відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину – судом задоволено повністю.