flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заперечення збройної агресії рф проти України – судовий розгляд продовжено

10 травня 2023, 14:34

                                                                                                                                                                                 

У відкритому судовому засіданні Придніпровського районного суду м. Черкаси, за присутності засобів масової інформації, продовжено розгляд справи стосовно громадянина З. за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. А саме, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Діяння визначені даною статтею - є частиною інформаційної війни рф проти України, спрямованої на нівелювання зовнішніх підстав для відбиття збройної агресії країни-терориста, а також недопущення гуртування суспільства навколо національної стратегії єднання для відсічі загроз національної державності, територіальній цілісності і недоторканності України.

У попередніх судових засіданнях суд досліджував матеріали справи. Журналісти, присутні у судовому засіданні, мали змогу почути  аудіо записи та побачити як відбувався обшук в оселі обвинуваченого.

За клопотанням сторони захисту у судове засідання було викликано трьох свідків, покази яких стали підставою для відкриття кримінального провадження та в подальшому прослуховування квартири обвинуваченого. суд заслухав свідка щодо відомих йому обставин даного провадження.

Відповідаючи на питання захисника, свідок вказав, що слідкує за політичним життям в місті. Зі ЗМІ дізнався про громадянина З. Далі повідомив суду, що на початку червня 2022 року працівники СБУ проводили профілактичні роботи в селі за місцем проживання  та опитували людей про обставини, які можуть становити загрозу безпеці країни. Тому і розповів правоохоронцям, що приблизно у квітні 2022 року біля Третьої міської лікарні він чув обурену розмову жінок про громадянина З. і його проросійські погляди. Такі розмови він чув лише раз з чужих слів, а іншу інформацію отримав з відкритих джерел.

За словами сторони обвинувачення, біля Третьої міської лікарні була приймальня громадянина З. Обвинувачений уточнив, що його приймальня була у приміщенні колишньої амбулаторії, де він здійснював прийом громадян і видавав гуманітарну допомогу.

Оскільки в судове засідання не з'явилися всі викликані свідки, судом була оголошена перерва до 25 травня 2023 року для повторного виклику свідків.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.