flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через неявку свідків, у судовому засіданні по справі заперечення збройної агресії проти України - оголошено перерву

26 травня 2023, 12:14

У відкритому судовому засіданні Придніпровського районного суду м. Черкаси, 25 травня продовжено розгляд справи за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. А саме, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Розгляд справи перебуває на стадії допиту свідків і Суд мав допитати ще двох свідків, заявлених захисником обвинуваченого. Але викликані свідки - не з’явилися.

Один зі свідків, повістку не отримав. Разом з цим, судом направлено відповідний запит про виклик за місцем проходження служби, але на час проведення засідання -  відповіді судом не отримано. Інший свідок С. направив до суду заяву про те, що на час допиту хоче скористатися послугами адвоката. Тому, попросив перенести засідання на іншу дату.

Прокурор просив повторно викликати свідків.

На думку адвоката, до свідка С., який не з’явився і не повідомив про причини неявки, необхідно застосовувати привід або оштрафувати його. Обвинувачений З. підтримав захисника.

Суддя зазначив, що у суду є повноваження застосувати примусові заходи, але в даному випадку, суд вважає доцільним дочекатися офіційної відповіді на запит суду по свідку С., від Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де він проходить службу та з'ясувати його місцезнаходження.

З урахуванням думки учасників судового засідання, оголошено перерву до 14 години 30 хвилин 19 червня 2023 року. Свідків викличуть повторно.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.