flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національний Проєкт «HELP» - «Права людини в збройних силах»

14 листопада 2023, 16:47

Суддя-спікер Придніпровського районного суду м. Черкаси В’ячеслав Піковський, сьогодні один із учасників запуску тренінгового курсу національного Проєкту «HELP» (освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни -  «Права людини в збройних силах».

Проєкт «HELP» спрямований на підвищення кваліфікації суддів, прокурорів, юристі, адвокатів, інших працівників суду та студентів-юристів в Україні для ефективного застосування ними європейських стандартів у галузі прав людини, зокрема і під час війни. У межах Проєкту буде розроблятися новий курс HELP Ради Європи з міжнародного гуманітарного права та прав людини та має за мету ознайомити правників і зацікавлених осіб з особливостями захисту та підставами обмежень прав військовослужбовців.

Розпочали роботу заходу із вступного слова заслуженого юриста України, кандидата юридичних наук,  проректора з науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної школи суддів України Наталії Шукліної, заступника голови офісу Ради Європи в Україні Ерленда Фалка та міжнародного менеджера проекту Ради Європи «HELP» Ольги Костенко.

На порядку денному:  презентація платформи  HELP» та Проєкту Ради Європи «HELP»; вступ до курсу «Права людини в збройних силах»; права військовослужбовців в Україні, права людини в збройних силах - огляд ситуації в Україні.

На завершення – обговорення та підбиття підсумків.

Суддя-спікер Придніпровського районного суду м. Черкаси В’ячеслав Піковський

В’ячеслав Піковський: «Актуальність теми національного проєкту збільшується з кожним днем та з кожним визволеним метром нашої батьківщини. Він спрямований на захист прав людини та її доступу до інформації. Практикуючі правники повинні володіти необхідними знаннями та навичками застосування європейських та міжнародних стандартів при прийнятті рішень в умовах сьогодення»

Національний курс триватиме 2,5 місяці.

Захід проводить Національна школа суддів України