flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

06 грудня 2023, 17:53

Щойно, в рамках «Тижня права», Придніпровський районний суд м. Черкаси завершив проведення Дня відкритих дверей для студентів спеціальності 081 "Право" Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗУ.

Основний меседж освітньо-інформаційного заходу – підвищення рівня правових знань про діяльність суду та донести студентам, що суд це захист, і яким чином здійснюється цей захист.

Керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси Леся ДЗЮМАН,  розповіла про історію створення суду, ознайомила студентів з особливостями повсякденної роботи та з основними напрямками роботи структурних підрозділів. Також, запросила  студентів відвідати відкрите судове засідання.

Головуюча суддя Тетяна КОМПЛЄКТОВА, розглянувши обвинувальний акт у кримінальному провадженні  за ч. 4 ст. 185 КК України (вчинення крадіжки в умовах воєнного стану, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років), провела судовий розгляд і винесла обвинувальний вирок у справі. На прикладі якого, майбутні правники мали змогу ознайомитись з основами професії судді та  спостерігати за роботою учасників процесу (прокурора, потерпілого, обвинуваченого, свідка та адвоката).

Суддя-спікер В’ячеслав ПІКОВСЬКИЙ, за участю студентів провів практичне заняття – модельне судове засідання. За підсумками якого, покроково розібрав із слухачами порядок здійснення правосуддя.

Наприкінці зустрічі Леся ДЗЮМАН побажала студентам успіхів у навчанні та натхнення в опануванні непростої професії юриста.

Більше інформації про «День відкритих дверей» - буде опубліковано у наступному матеріалі.