flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

SMS від судів могли б зекономити 10 млн. гривень

18 червня 2015, 15:42

 У майбутньому через персональний кабінет як сторона процесу, так і суддя зможуть переглядати процесуальні документи по справі. Фактично справи будуть переведені виключно в електронну форму.

 

Про це в ході роботи конференції «Судова реформа: стратегічне планування та подальші кроки» повідомив начальник управління інформатизації судів та судової статистики ДСА України Олександр Слоніцький.

Як повідомили "ЗіБ" у ВСУ, такі зміни обумовлені тим, що сторони та інші учасники процесу будуть оперативно та гарантовано отримувати інформацію від суду, достатньо лише мати доступ до Інтернету. А також це допоможе зекономити бюджетні кошти та власні кошти громадян і вплине на більш якісну підготовку до судового процесу. Відповідні зміни вже внесені до господарського процесуального законодавства, зауважив Олександр Слоніцький.

 

За період запровадження електронного судочинства з вересня 2012 року і до червня 2015 року за заявами сторін судового процесу судами було надіслано більше 350 тисяч електронних документів. У разі повної відмови від паперового документообігу це дало би можливість зекономити 1,5 млн. грн. бюджетних коштів.

В свою чергу в кримінальному та цивільному процесах судами було надіслано більше 1 млн. смс-повідомлень, яке могло би заощадити 10 млн. грн. бюджету.