flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА інформує про стан надходжень від судового збору

05 серпня 2015, 15:52

Станом на 1 липня 2015 року до виконання річного плану з надходження коштів судового збору до спеціального фонду державного бюджету залишилося 70 млн гривень.

Про це "ЗіБ" повідомили у ДСА.

Зауважимо, річний план надходжень, передбачений Законом України "Про державний бюджет України на 2015 рік", складає 902 млн гривень.

Прогнозуючи середньоденні надходження коштів судового збору в липні поточного року на рівні 3,9 млн гривень, передбачається, що зазначений річний план буде виконано не пізніше 23 липня 2015 року.

Понадпланові кошти від сплати судового збору, що надійдуть після зазначеної дати, за погодженням з Міністерством фінансів України будуть направлятися в першу чергу на збільшення кошторисних призначень на оплату праці, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для ліквідації дефіциту призначень за названими статтями видатків. Також, виходячи з обсягів понадпланових надходжень, можливі додаткові призначення на капітальні видатки щодо критичних об’єктів судової інфраструктури.

Перші додаткові призначення планується здійснити у другій половині серпня 2015 року і в подальшому – щомісячно до кінця поточного року.

Нагадаємо, на підпис Президента України очікує Закон про підвищення ставок судового збору. Слід відзначити, що на ветуванні цього акту наполягають банкіри.