flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВСУ обрав трьох делегатів ХІІІ з’їзду суддів

08 вересня 2015, 08:56

 ВСУ обрав трьох делегатів ХІІІ з’їзду суддів

 
Збори суддів Верховного Суду України обрали трьох делегатів ХІІІ з’їзду суддів України, що відбудеться 23 – 24 вересня 2015 року.
 
Як повідомили «ЗіБ» у ВСУ, зокрема, делегатами від Верховного Суду України стали:
 -  суддя Судової палати ВСУ у кримінальних справах  Л.Ф. Глос;
-  суддя Судової палати ВСУ у господарських справах  В.С. Гуль;
 -  суддя Судової палати ВСУ у цивільних справах  В.М. Сімоненко.
Збори суддів ВС, постановили також підтримати кандидатуру секретаря Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України В.В. Кривенка для обрання його з’їздом суддів на посаду судді Конституційного суду України.
Постановою Пленуму Верховного Суду України виведено з персонального складу Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду України (в частині здійснення судочинства) суддів Скотаря А.М. та Таран Т.С. у зв’язку з досягненням ними шістдесяти п’яти років.
Також постановою Пленуму ВСУ виведено з персонального складу Судової палати у господарських справах Верховного Суду України (в частині здійснення судочинства) суддю Гуль В.С., а з Судової палати у цивільних справах (в частині здійснення судочинства) – суддю  Григор’єву Л.І.  у зв’язку з досягненням ними 65-річного віку.  
Зазначимо, судді Верховного Суду України  також висловили щире співчуття родинам трагічно загиблих під час подій біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року правоохоронців. Відповідне звернення було ухвалено на зборах суддів Верховного Суду України 4 вересня 2015 року.