flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронне декларування опинилося під загрозою зриву

04 серпня 2016, 16:51

Згідно з рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) система електронного декларування мала б запрацювати за два тижні – 15 серпня 2016 р., проте технічне завдання досі не погоджене.

 

Як повідомили в Антикорупційній групі Реанімаційного Пакету Реформ, система повинна розпочати свою роботу за два тижні – 15 серпня 2016 року. Відтоді свої електронні декларації в нову систему почнуть подавати вищі посадові особи держави, судді, прокурори тощо. Програмне забезпечення для роботи системи готове. Після реєстрації в Мінюсті, 22 липня набрали чинності підзаконні акти НАЗК, необхідні для роботи системи.

Залишилося вирішити лише одне питання – отримати атестат відповідності на комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) в системі декларування. За це відповідає Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Згідно з графіком запуску системи у п’ятницю, 29

липня, Держслужба спецзв’язку повинна була погодити Технічне завдання та визначити ліцензовану організацію, яка проведе експертизу КСЗІ. Цього зроблено не було, що ставить під сумнів вчасне завершення процесу підтвердження відповідності на КСЗІ системи електронного декларування, повідомляють в Антикорупційній групі РПР.

Отримання атестату відповідності на систему декларування є не просто технічною вимогою – це необхідна умова для законного функціонування системи. Без такого атестату система зможе працювати лише в дослідному режимі експлуатації, що є неприйнятним, оскільки електронні декларації, які будуть подані в таку систему, не матимуть юридичного значення.

 

Джерело: Закон і Бізнес