flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протягнено до відповідальності правопорушника, який скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 286 КК України

00 0000, 00:00

          26 липня 2018 року до Придніпровського районного суду м. Черкаси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно гр. З  у зв’язку з вчиненням кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб. Матеріали клопотання зареєстровано в автоматизованій системі документообігу суду, за результатом проведеного автоматичного розподілу матеріали справи передано для розгляду слідчому судді Придніпровського районного суду М.Черкаси – Демчику Р.В. Розгляд даного клопотання  призначено на 26 липня 2018 року о 14:30 год. в приміщення Придніпровського районного суду м. Черкаси.

       Досудовим розслідуванням встановлено, що  гр. З., керуючи автомобілем «BMW 3181, рухаючись по вулиці В’ячеслава Чорновола у місті Черкаси, від вулиці Чіковані в напрямку вулиці Лупиноса, перед регульованим перехрестям із вулицею Чайковського, (в порушення вимог пункту 2.3.6), 13.1 Правил дорожнього руху України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306, вчасно не відреагував на зміну дорожньої обстановки, рухаючись на заборонений сигнал світлофора,  допустив зіткнення між передньою частиною свого автомобіля та задньою частиною автомобіля «FIAT DOBLO», під керуванням гр. Р., який зупинився перед регульованим пішохідним переходом перед даним перехрестям.

           Після зіткнення некерований автомобіль «FIAT DOBLO», вчинив наїзд на пішоходів гр. К. 1990 року народження та гр. К. 2014 року народження, які переходили проїзну частину з ліва направо відносно напрямку руху автомобілів по пішохідному переходу.

           Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішоходи гр. К. 1990 року народження та гр. К. 2014 року народження від отриманих травм померли в приміщенні Третьої міської лікарні Швидкої медичної допомоги.