flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Черкаської області продовжує здійснювати повноваження у звичному режимі

03 жовтня 2018, 13:01

Голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко повідомив, що суд продовжує здійснювати свої повноваження у звичному режимі.

Судові засідання у справах, призначених до розгляду в Апеляційному суді  Черкаської області, відбуваються згідно з визначеним графіком. Про дати та час розгляду судових справ можна дізнатися на офіційному сайті Апеляційного суду Черкаської області у розділі «Список справ, призначених до розгляду» або на інформаційних стендах у приміщеннях суду.

Указом Президента України № 452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах», Апеляційний суд Черкаської області ліквідовано та утворено Черкаський апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Черкаську область, з місцезнаходженням у місті Черкасах.

Згідно ч. 6 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

В Указі Президента України №297/2018 «Про переведення суддів»  не порушується питання щодо переведення суддів апеляційного суду Черкаської області.

Відповідно до п. 3 Перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів», апеляційні суди, утворені до набрання чинності цим Законом, продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах.

За повідомленням прес-служби суду