flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Теоретичні знання втілюємо на практиці

04 жовтня 2018, 17:30

Народна мудрість говорить: «Посередній учитель розповідає. Хороший вчитель пояснює. Чудовий вчитель показує. Геніальний вчитель надихає».

Народна мудрість в повному обсязі знайшла своє втілення, а саме: 04.10.2018 року о 14.30 год. в приміщенні Придніпровського районного суду  м. Черкаси відбулося виїзне практичне заняття для студентів 2 курсу навчальної спеціальності «Правознавство» кафедри Управління у сфері цивільного захисту Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України (заочного відділення) з навчальної дисципліни – «Кримінальне право». Виїзне практичне заняття проводиться за сприяння викладача вказаної навчальної дисципліни, судді Придніпровського районного суду м. Черкаси – Володимира Кучеренка. Студенти мали можливість бути присутніми при розгляді кримінального провадження, яке проводилося колегією суддів в кількості трьох осіб (головуючий – суддя Володимир Кучеренко і члени колегії – судді Наталія Кондрацька та Валентина Скляренко).

На початку навчання керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси – Леся Дзюман повідомила присутнім про особливості роботи суду, окремо звернула увагу на впровадженні в діяльності суду програми «Електронний суд» та охарактеризувала переваги, які стали можливими в даний час.

Секретар судових засідань – Марина Євтушенко, детально поінформувала про основні обов’язки за цією посадою. Зокрема, розповіла про наявність можливості проводити судові засідання в режимі відеоконференції та продемонструвала як працює система відеоконференцзв’язку, аудіофіксації судового засідання.

Крім того, Марина Євтушенко розповіла та продемонструвала технічні особливості користування Єдиним державним реєстром судових рішень для забезпечення успішного здійснення пошуку судових рішень.

Разом з тим, студенти мали можливість наглядно спостерігати як працюють електронні сервіси на веб-сайті Придніпровського районного суду м. Черкаси на офіційному веб-порталі «Судова влада України», за допомогою яких можна сплатити судовий збір в онлайн режимі, оформити заявку на отримання документів шляхом електронного обміну та інше.

Наприкінці заходу керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси – Леся Дзюман надала змістовні відповіді на запитання учасників навчання, висловила сподівання на подальші зустрічі, в т.ч. в рамках проведення «Дня відкритих дверей», який вже став доброю традицією в суді, а також побажала успіхів у досягненні поставленої високої мети.