flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості»

09 жовтня 2018, 17:22

Як відомо, 17 вересня 2018 року Рада суддів України своїм рішенням № 59 підтримала ініціативу Асоціації розвитку суддівського самоврядування щодо проведення  Всеукраїнської акції для школярів 1-4 класів «Урок справедливості».

Придніпровський районний суд м. Черкаси також підтримав ініціативу та долучився до участі у акції такого масштабу.

Так, в рамках відзначення професійного свята – Дня юриста-2018, 09 жовтня 2018 року суддя – спікер Придніпровського районного суду м. Черкаси В’ячеслав Піковський, керівник апарату Леся Дзюман та працівники апарату - Ксенія Озеран, Яна Коваленко, Антон Шаповал завітали до учнів 4-А та 4-В Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 з нагоди проведення заходу «Урок справедливості».

На початку уроку, В’ячеслав Піковський ознайомив дітей з місією суду, пояснив, що між людьми виникають спори і суд потрібен для того, щоб їх вирішувати. Також, суддя-спікер продемонстрував на конкретному прикладі, що можуть бути різні точки зору на одну ситуацію і для вирішення спору потрібен суд. Більш того, суддя задавав питання дітям на які отримував відповіді щодо виникнення суперечок та їх вирішення.

Під час уроку, відбулася презентація нового мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Школярі спробували себе у ролі суддів, чесно вирішити спір.

Наприкінці уроку учні поділилися своїми гарними враженнями, поставили свої запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

На завершення даного заходу, Лесею Дзюман, Ксенією Озеран та Яною Коваленко були вручені символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВОСТІ».

Крім того, за ініціативи Придніпровського районного суду м. Черкаси В’ячеславом Піковським були вручені для кожного класу 4-А та 4-В подарунки у вигляді Конституції України, а Лесею Дзюман за високий рівень взаємодії під час проведення Всеукраїнської акції для школярів в 1-4 класах «Урок справедливості» були вручені Подяки за підписом голови Придніпровського районного суду м. Черкаси Віктора Угорчука.