flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗВІТ про результати опитування громадян

12 жовтня 2018, 10:13

ЗВІТ

про результати опитування громадян – відвідувачів Придніпровського районного суду м. Черкаси

(24 –27 вересня 2018 року)

 

З 24 по 27 вересня 2018 року в приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси було проведено анонімне анкетне опитування громадян – відвідувачів суду щодо ефективності, якості роботи суду та доступності правосуддя. Про результати опитування повідомляє сайт суду.

В опитуванні відвідувачів щодо роботи суду за допомогою спеціальних анонімних анкет із декількома блоками запитань взяли участь 37 респондентів.

У ході реалізації проекту була зібрана та проаналізована інформація за такими параметрами як: доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду та сприйняття роботи судді.

Аналізуючи відомості, отримані під час проведення опитування громадян – відвідувачів суду, маємо такі показники:

  1. Оцініть, будь ласка, зручність умов перебування громадян в суді(достатність та зручність місць для очікування, оформлення документів, ознайомлення з матеріалами справи та підготовки до судового слухання; чистота та прибраність приміщень суду; можливість користування туалетами тощо).

 

 

незадовільно

задовільно

добре

відмінно

важко сказати

кількість відповідей

 

2

(10%)

19

(58 %)

16

(43 %)

 

  

  1. Оцініть, будь ласка, повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду(наявність інформаційних стендів, зразків документів, порядку сплати судового збору; зрозумілість інформації щодо місця та часу проведення судових засідань; наявність інформації в Інтернеті тощо).

 

 

незадовільно

задовільно

добре

відмінно

важко сказати

кількість відповідей

 

1

(1 %)

18

(49 %)

18

(49 %)

 

 

  1. Оцініть, будь ласка, ефективність організації роботи суду(дотримання строків та процедур  розгляду справ; вчасність, з урахуванням поштового перебігу, надіслання судом повідомлень про розгляд справ; обґрунтованість перенесення судових засідань; додержання графіків судових засідань щодо часу слухання справ тощо).

 

 

незадовільно

задовільно

добре

відмінно

важко сказати

кількість відповідей

 

 

18

(48 %)

18

(48 %)

1

(3 %)

 

  1. Чи можете Ви сказати, що судді ставляться до відвідувачів суду (сторін по справі) коректно та ввічливо?

 

 

ні

скоріше ні

скоріше так

так

важко сказати

кількість відповідей

 

 

3

(8 %)

33

(81 %)

1

(3 %)

 

  1. Чи можете Ви сказати, що працівники апарату суду ставляться до відвідувачів суду коректно та ввічливо?

 

 

ні

скоріше ні

скоріше так

так

важко сказати

кількість відповідей

 

 

5

(14 %)

29

(78 %)

3

(8 %) 

 

  1. Чи можете Ви сказати, що суд при розгляді Вашої справи був незалежним та неупередженим та був забезпечений справедливий судовий розгляд?

 

 

ні

скоріше ні

скоріше так

так

важко сказати

кількість відповідей

 

1

(6%)

13

(36 %)

16

(43 %)

5

(14 %)

 

Аналізуючи інформацію, отриману під час проведення опитування громадян — відвідувачів суду, слід зазначити, що відмічений достатній рівень зручності умов перебування громадян у суді, ефективності організації роботи суду, а також повноти, якості та доступності інформації для відвідувачів.

Щодо думки громадян про незалежність та неупередженість суду при розгляді справи та забезпеченості справедливого судового розгляду – вона також є досить позитивною.

Зокрема, отримані результати обробки анкет свідчать про те, що ступінь доступності, незалежності та неупередженості правосуддя у Придніпровському районному суді м. Черкаси є досить високою.

З огляду на вищенаведене, для забезпечення відкритості суду, підвищення довіри громадян до правосуддя, зміцнення авторитету судової влади та забезпечення вільного доступу громадян до інформації, вважаємо за доцільне і надалі проводити подібне опитування відвідувачів суду.