flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується проведення «Уроків справедливості»

10 жовтня 2018, 17:00

Придніпровський районний суд м. Черкаси продовжив участь у Всеукраїнській акції для школярів 1-4 класів «Урок справедливості».
Тож, сьогодні – 10 жовтня 2018 року в рамках відзначення професійного свята – Дня юриста-2018, суддя-спікер Придніпровського районного суду м. Черкаси – В’ячеслав Піковський, працівники апарату - Ксенія Озеран, Яна Коваленко та Антон Шаповал вже завітали до учнів 4-Б класу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 з нагоди проведення заходу «Урок справедливості».
Стартував урок тим, що В’ячеслав Піковський ознайомив дітей з основними завданнями суду. Пояснив, що через психологічну різноманітність характерів людей та наявність інших чинників, між людьми виникають складні життєві ситуації, вони по-різному сприймають ту чи іншу ситуацію, що тягне за собою і виникнення множинності точок зору на правовідносини, що складаються. Тому, основним завданням суду – є вирішення спірних правовідносин з дотриманням єдиних вимог законодавства. Розповів суддя, про те, що є встановлений певний порядок вирішення спорів по категоріях, який чітко прописаний в процесуальному законодавстві України. Особливе зацікавлення учнів було помітним, коли суддею наводилися конкретні приклади з практики суду.
Під час уроку, відбулася презентація нового мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Змодельовано ситуації, в яких школярі спробували себе у ролі суддів, чесно вирішити спір. 
Наприкінці уроку учні поділилися своїми гарними враженнями, яким на завершення були вручені символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВОСТІ». 
Окрім того, варто зазначити, що як і на попередньому заході, за ініціативи Придніпровського районного суду м. Черкаси класному керівнику 4-Б класу вручено подарунок у вигляді Конституції України, а також за активну участь та високий рівень взаємодії під час проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» було вручено Подяку за підписом голови Придніпровського районного суду м. Черкаси Віктора Угорчука.