flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для суддів місцевих та апеляційних судів Черкаської області

16 листопада 2018, 13:49

Сьогодні, 16 листопада 2018 року у приміщенні Апеляційного суду Черкаської області за адресою: вул. Верхня Горова, 29 в м. Черкаси проводиться семінар на тему: «Суд і медіація: можливості та перспективи», який організовано Національною школою суддів України  спільно з громадською  спілкою “Українська академія медіації” для суддів місцевих та апеляційних судів Черкаської області.

Здійснення цього заходу стало можливим за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми “Нове правосуддя”.        

Участь у семінарі беруть судді Придніпровського районного суду м. Черкаси – Роман Демчик, Наталія Кондрацька та Юлія Михальченко.

Програма семінару включає в себе наступні питання:

  • загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України;
  • істотні відмінності медіації від процедури врегулювання спору за участю судді;
  • презентація суддею медіації учасникам судового процесу та мотивування їх до участі у медіації;
  • критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіацій;
  • знання та навички медіатора в діяльності професійного судді;
  • дискусія про переваги та складнощі впровадження медіації та інших примирних процедур в Україні.

При  розробці  програми семінару використовувалися матеріали навчальної програми тренінгу  “Практичне застосування медіації”, розробленої Національною асоціацією медіаторів України в рамках гранту, наданого Проектом USAID “Справедливе правосуддя”.

Навчання планується проводитися у формі лекцій, перегляду презентації та відеоматеріалу, проведення рольових ігор та дискусії, виконання практичних вправ.