flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День прояву доброти

13 листопада 2019, 16:13

Сьогодні, 13 листопада, відзначають щорічно Всесвітній день доброти. Саме у цей день 1998 року в Токіо відкрилася перша конференція Всесвітнього руху доброти, в якій брали участь представники Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії та США. Згодом до руху приєдналися й інші країни.

 

Офіційно це міжнародне свято засновано у Сінгапурі 18 листопада 2000 року на ІІІ конференції Руху доброти. Учасники руху творять добро по всьому світу, таким чином надихаючи мільйони людей на хороші вчинки. Вони також створили свою "Декларацію доброти", згідно з якою мета руху – "творити добріший і наповнений співчуттям світ".

Девізом Всесвітнього дня доброти вважають наступні слова: «Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвою». В цей день ініціатори свята просять усіх озирнутися навколо і підтримати людей, які потребують допомоги, підтримки та доброго слова.

Будьте добрі й уважні до інших, боріться з черствістю і байдужістю душі, а по закінченні свята - намагайтеся не змінювати своїм принципам і добрим традиціям!

 

Інформаційно: згідно з дослідженням японських і американських психологів, проведеним на базі університету Квансей Гакуїн і коледжу Кобе (Японія), чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими себе відчуваємо.

На думку вчених, ті, хто висловлює свою подяку, ніжність й інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але й фізично почуваються краще, відчувають своє життя більш гармонійним.

 

За повідомленням пресслужби суду