flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мова – духовний скарб нації, вивчаймо її

18 листопада 2019, 09:14

Відповідно до Закону України «Про державну службу», керівник державної служби здійснює, у тому числі й планування навчання персоналу державного органу з метою вдосконалення рівня володіння державними службовцями державною мовою.

Як відомо, 16 липня 2019 року в Україні набрав чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який гарантує позиції української мови у державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа, а з 03 червня 2019 року почав діяти схвалений 22 травня 2019 року Кабінетом Міністрів України український правопис.

За ініціативи голови суду Віктора Угорчука та керівниці апаратом Лесі Дзюман, сьогодні було організовано проведення навчання на тему: «Типові порушення мовних норм у судових документах».

Лекцію було проведено доценткою кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Навчально – наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидаткою філологічних наук – Галиною Ярмоленко.

Протягом перебігу лекції, викладач зупинилася на основних нових нормах українського правопису, а також, звернула увагу на наявність поширених орфографічних, пунктуаційних, лексичних та стилістичних помилок допущених при складанні процесуальних документів.

Насамкінець, Галина Ярмоленко закликала присутніх працювати якомога більше над удосконаленням себе самостійно.

3

В свою чергу, Леся Дзюман висловила вдячність за проведене навчання та сподівання на продовження доброї традиції зустрічей в такому пізнавальному форматі.

 

 

За повідомленням пресслужби суду