flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчили дітей справедливості граючись

10 грудня 2019, 19:13

09 грудня 2019 року, в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, представники Придніпровського районного суду м. Черкаси – суддя – спікер В’ячеслав Піковський, та керівник апарату – Леся Дзюман разом з працівниками апарату – Світланою Шульгою та Тетяною Цюрою відвідали учнів Черкаської загальноосвітньої школи № 30 (4-Б клас) та учнів Черкаської гімназії № 31 (2-Б та 4-Б класи) з метою проведення «Уроку справедливості».

Заходи проведено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».
Чи сперечався хтось і колись, чому виникають суперечки і як їх можливо вирішити, хто з учнів вважає себе справедливим, і чи хочуть вони себе перевірити - на ці запитання діти змогли отримати відповіді, подивившись мультфільм "Кінь проти хом’яка!"
Під час перегляду, учні висловлювали свої думки з приводу побаченого, обґрунтовували та вмотивовували їх. На прикладі мультфільму продемонстровано, що справедливість, як моральну якість, необхідно плекати все життя.
На тематичному уроці В’ячеслав Піковський пояснив дітям, що правовий статус людини становлять її права та обов’язки, розповів про роботу судової установи та суддів.
Так, суддя – спікер роз’яснив, що існує встановлений порядок вирішення спорів по категоріях, який чітко прописаний в процесуальному законодавстві України. Особливе зацікавлення учнів було помітним, коли суддею наводилися конкретні приклади з практики суду.
В ході зустрічі, представниками суду, учням було вручено символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВЦІВ» та на завершення заходу Лесею Дзюман було вручено, активним учням відповідних класів, Дипломи за участь у акції.

 

Пресслужба суду