flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває пізнання її величності справедливості

11 грудня 2019, 12:03

10 грудня 2019 року, суддя-спікер Придніпровського районного суду м. Черкаси – В’ячеслав Піковський став модератором Уроків справедливості, які проводилися для учнів 4-х класів Черкаської спеціалізованої школи № 33 та Черкаської загальноосвітньої школи № 22.
Завданням таких уроків є ознайомлення дітей з місією суду в суспільстві, демонстрація на конкретному прикладі того, що існують різні точки зору на той чи інший спір, і для його вирішення потрібен саме суд.
Після перегляду мультфільму «Кінь проти хом’яка», учні мали можливість у невимушеному спілкуванні розповісти як вони розуміють поняття справедливості, чи вважають себе справедливими, а також ділилися своїми думками з приводу причин виникнення суперечок та шляхів їх вирішення.
Діти щиро ділились враженнями, не стримуючи емоцій, їм дуже сподобався мультфільм і те, як всі намагалися знайти правду, зауважив суддя-спікер. В’ячеслав Піковський відзначив той факт, що діти з впевненістю висловлювали та обґрунтовували свої власні погляди.
Необхідно зазначити, що заходи в такому форматі допомагають уже змалечку формувати юридичну грамотність, правову культуру та правосвідомість маленьких громадян України.
В ході зустрічі, учням було вручено символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВЦІВ» та на завершення заходу суддею-спікером було вручено, активним учням відповідних класів, Дипломи за участь у акції.

 

Інформаційно:
Заходи проводяться в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

Пресслужба суду