flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ми відкриті для діалогу, співпраці і цікавого навчання

11 грудня 2019, 19:26

Хоча б над тобою було сто вчителів – вони будуть безсилі, якщо ти не зможеш сам змусити себе до праці і сам вимагати її від себе (Народна мудрість).

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права (09-13.12.2019), вже традиційно приймає гостей, Придніпровський районний суд м. Черкаси.
Сьогодні, до нас завітали студенти 2-го курсу Інституту економіки та права Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, студенти 1-го, 2-го, 3-го курсів та здобувачі освітнього ступеня магістра Факультету цивільного захисту Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та студенти 1-го курсу Черкаського факультету Національного університету «Одеська Юридична Академія».
Дана зустріч стала можливою, за підтримки керівництва суду. Тож, з вітальним словом до присутніх звернулися в.о. голови Придніпровського районного суду м. Черкаси – Віктор Угорчук та керівник апарату – Леся Дзюман.
Суддя-спікер - В’ячеслав Піковський (модератор зустрічі), під час діалогу зі студентами, розповідав про широкий спектр юридичних професій, детально зупинився на особливостях організації роботи суду, запровадження та функціонування пресслужби суду.
В’ячеслав Піковський, зосередив увагу на особливостях здійснення розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, окреслив випадки колегіального та одноособового здійснення провадження.
Продовжили ділитися знаннями та практичним досвідом з присутніми прокурори Черкаської місцевої прокуратури – Тетяна Кам’янець (Татьяна Камянец) та Ірина Кожушко. Вони розповіли про організацію діяльності органів прокуратури України, їх роль у кримінальному судочинстві на стадії судового розгляду.
Особливу цікавість гостей викликала їх участь, як вільних слухачів, у розгляді кримінального провадження (головуючий суддя – Олександр Степаненко (Александр Степаненко)).
Під час перебігу зустрічі В’ячеслав Піковський надав вичерпні відповіді на запитання гостей суду, висловив сподівання на подальші зустрічі з приводу проведення правоосвітніх заходів, які вже стали доброю традицією в судовій установі, а також побажав майбутнім юристам успіхів у досягненні поставленої високої мети.
За традицією, наприкінці зібрання, гостям запропоновано було взяти участь у анонімному анкетуванні на предмет визначення рівня якості організації та наповнення Програми «Дня відкритих дверей» в цілому. Студенти мали можливість висловити свої побажання щодо тематичного наповнення правоосвітніх заходів, організовуваних судом в перспективі.
Світлана Обрусна (Светлана Обрусна) - доктор юридичних наук, професор кафедри державно-правових дисциплін Інституту економіки та права Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Вікторія Чубань (Вікторія Чубань) - доцент кафедри управління у сфері цивільного захисту Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, Таїсія Шаповал - доцент кафедри державно-правових дисциплін Інституту економіки та права Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького та Микола Гордуз - в. о. завідувача кафедри галузевих юридичних дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент, висловили вдячність за можливість споглядати хід практичного застосування процесуального законодавства.
Під час зустрічі панувала дружня атмосфера взаєморозуміння та взаємоповаги.

 

Пресслужба суду