flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату суду взяла участь в урочистій нараді

11 грудня 2019, 19:29

«Щира мужність виражається в спокійному самовладанні й у незворушному виконанні свого боргу, незважаючи ні на які нещастя і небезпеки» - Джон Локк

Сьогодні, керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси - Леся Дзюман, взяла участь в урочистій нараді, яка відбулася у Черкаському апеляційному суді з нагоди прийняття Присяги на вірність народові України новопризначеними працівниками Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області.
30 працівників успішно пройшли конкурсній відбір призначення на посади та проявили готовність до виконання професійних обов’язків. Сам процес прийняття Присяги захисниками судових установ супроводжувався демонстрацією військової підготовки.
З вітальним словами до присутніх звернулися начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області полковник – Анатолій Харенко, голова Черкаського апеляційного суду – Юрій Сіренко, начальник Територіального управління Державної Судової Адміністрації України у Черкаській області – Євген Пристрома, заступник голови Черкаської обласної ради – Андрій Сегеда, начальник Черкаського обласного центру зайнятості населення – Григорій Дендемарченко.
На заході серед присутніх були судді та керівники апаратів судів, представники Черкаської єпархії Православної церкви України, регіональних засобів масової інформації, рідні та близькі співробітників, які складали Присягу.
Момент дійства став ще більш урочистим під час здійснення релігійного акту благословення представниками духовенства всіх присутніх на заході.
Варто зазначити, що архієрей Православної Церкви України, митрополит Черкаський і Канівський – Іоан (Іоан Яременко), який одночасно є Головою Синодального управління військового духовенства презентував книгу «Капелани», яку вручив на добру згадку Анатолію Харенку.

Інформаційно:
Служба судової охорони — це сукупність підрозділів, які здійснюють заходи з підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу. Виконуючи зазначені завдання, працівники Служби зобов’язані взаємодіяти із суддями, працівниками судів, працівниками секретаріатів відповідних органів та установ системи правосуддя.

Пресслужба суду