flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визнано винність особи, яка підробивши паспорт рідного брата, мало не створила йому боргові зобов’язання

07 квітня 2020, 16:48

Сьогодні Придніпровським районним судом м. Черкаси особу визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358  КК України (Підроблення офіційного документа та використання завідомо підробленого документа), остаточно визначивши покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700.00 грн.

Так, судом встановлено, що обвинувачений, перебуваючи за адресою свого проживання у м. Черкаси, взяв паспорт громадянина України, який належить його рідному братові та вклеїв поверх первинної фотокартки свою власну. Діючи у такий спосіб, зловмисник свідомо переслідував мету подальшого використання підробленого документа в особистих цілях.

Не гаючи часу, обвинувачений звернувся  до кредитної спілки  подавши фальсифікований  паспорт з метою отримання позики, проте свій злочинний намір не реалізував в повному обсязі, оскільки працівник спілки впильнував підроблення, викликав поліцію і зловмисника було затримано.

Беручи до уваги встановлені фактичні дані в судовому засіданні, визнання вини та розкаяння обвинуваченого, поведінку після вчинення злочину, що значно знижує рівень суспільної небезпечності винного та вказує на повне усвідомлення вчиненого, суд обираючи міру покарання застосував штраф у максимальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 1 ст.358 КК України.

На даний час судове рішення не набрало законної сили. На нього може бути подано апеляційну скаргу до Черкаського апеляційного суду через Придніпровський районний суд м. Черкаси протягом 30 днів – учасниками процесу з дня його проголошення.

З повним текстом судового рішення  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень здійснивши пошук за номером 711/1640/18 .

 

За повідомленням пресслужби суду