flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові можливості участі сторін у здійсненні правосуддя поза межами приміщення суду

09 квітня 2020, 17:11

У зв’язку з установленням на всій території України карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом, одним з важливих завдань стало забезпечення гарантованого Конституцією України права громадян України на захист їх інтересів в суді.

Державною судовою адміністрацією України затверджено наказ від 08.04.2020 № 169 «Про затвердження Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» (далі – Порядок).

09 квітня 2020 року окремо впроваджену підсистему відеоконференцзв’язку  введено в експлуатацію. Так, учасники судових процесів уже можуть звертатись із заявами про участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції.

З повним текстом Порядку наявна можливість ознайомитися за наступним посиланням:

Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду

Зразок заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в доступі за наступним посиланням:

Заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

 

Зауваження та рекомендації щодо функціонування системи фахівці служби технічної підтримки Державного підприємства «Центр судових сервісів» готові приймати на електронну адресу vkz.ccs@court.gov.ua  та надавати необхідні   консультації за телефоном: (044) 492-70-10.

Пресслужба суду