flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кмітливість водія, який кермував у стані сп’яніння та намагався уникнути відповідальності прикинувшись пасажиром – суд оцінив згідно закону

10 квітня 2020, 13:37

08 квітня 2020 року Придніпровським районним судом м. Черкаси особу притягнуто до відповідальності за кермування автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Так, на місці події лиходій запевняв працівників поліції, що він перебував у автомобілі як пасажир, а за кермом знаходився його знайомий, повного імені котрого він не згадав. Сам водій жодних доказів перебування вказаної ним особи за кермом автомобіля не надав, не забезпечивши згодом її явку в судове засідання.

В ході розгляду провадження досліджено відеозаписи із реєстратора, встановленого на службовому автомобілі патрульної поліції та нагрудного реєстратора поліцейського. Враховуючи майже безперервність трансляції відеозапису з моменту початку супроводження патрульними автомобіля правопорушника до моменту як працівники поліції підійшли до нього, суд дійшов висновку, що за кермом перебував саме правопорушник.

Варто зазначити, що відомості відеозапису допомогли підтвердити правильність порядку проведення поліцейськими огляду водія на стан сп’яніння, оскільки останній на неодноразові пропозиції  працівників поліції пройти огляд на місці зупинки транспортного засобу за допомогою спеціального технічного пристрою - відмовився. Аналогічна реакція спостерігалася і на пропозицію пройти огляд на стан сп’яніння у закладі охорони здоров’я.

Зібраними по справі доказами підтверджено вину зловмисника у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та накладено штраф у сумі 10 200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік, а також стягненням судового збору на користь держави в сумі – 420,40 грн.

Судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше із судовим рішенням у справі № 711/1725/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду