flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17000.00 грн. штрафу за порушення карантину, коштував жінці нічний похід до супермаркету на закупи

17 квітня 2020, 09:07

Придніпровським районним судом м. Черкаси визнано винною правопорушницю у недотриманні правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.  

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Постанови) на усій території України з 12 березня 2020 року встановлено карантин.

Відповідно до п. п. 1 п. 2 Постанови, в період з 06 квітня 2020 р. до 24 квітня 2020 р. заборонено перебування в громадських місцях без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

Так,  жінка перебувала в одному з магазинів мережі «Делікат» в м. Черкаси без захисної маски, чим порушила вимоги п. п. 1 п. 2 Постанови.

Правопорушниця з явними ознаками алкогольного сп’яніння о 00.53 год. мала потребу зробити закупи в супермаркеті. Під час перебування у закладі торгівлі поводила себе зухвало, не реагувала на зауваження охоронця магазину, що стало причиною виклику ним працівників поліції.

В судове засідання правопорушниця не з’явилася, хоча була належним чином повідомлена про час та місце розгляду протоколу.

Вина особи підтверджена матеріалами справи, в т. ч. рапортом та відеозаписами із нагрудних камер поліцейських, які прибули за викликом, зі змісту яких встановлено, що  учасниця інциденту дійсно вийшла з магазину мережі «Делікат» без засобів індивідуального захисту.

Враховуючи обставини скоєння правопорушення, дані про особу, яка неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності, суд піддав її стягненню у вигляді штрафу.

З огляду на встановлені судом обставини, які підтверджують наявність у діях винуватиці складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей), на неї накладено штраф у сумі 17000.00 грн., а також стягнуто на користь держави судовий збір у розмірі 420.40 грн.

 

Наразі судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше із судовим рішенням у справі № 711/2521/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

За повідомленням прес-служби суду