flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом виправдано обох обвинувачених, одного з них - посмертно

30 квітня 2020, 11:57

27 квітня 2020 року Придніпровським районним судом м. Черкаси визнано невинуватими обох обвинувачених у скоєнні злочинів у сфері службової та професійної діяльності, одного з них – посмертно.

Так, одній із обвинувачених інкримінується надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в сумі 10 000 грн. за вчинення ним в її інтересах дії, спрямованої на уникнення адміністративної відповідальності за порушення  вимог санітарного законодавства та гігієнічних вимог поводження з харчовими продуктами. Дії останньої органами розслідування кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Посадовцю пред’явлено обвинувачення за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Під  час здійснення досудового розслідування обвинувачена померла, водночас її син звернувся до суду із клопотанням про здійснення провадження стосовно його матері для її реабілітації.

За встановлених судом фактичних обставин кримінального провадження, а також вийшовши з досліджених в судовому засіданні доказів, суд прийшов до висновку про недоведеність того, що у діяннях обох обвинувачених є склади кримінальних правопорушень, які останнім інкриміновано.

 

Судове рішення наразі не набрало законної сили.

Детально із текстом судового рішення у справі № 711/8000/18, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

За повідомленням прес-служби суду