flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія позашляховика, з вини якого пошкоджено ще 2 автомобілі та знесена електроопора і садові дерева, позбавлено права керування транспортними засобами на шість місяців

30 квітня 2020, 13:33

Придніпровським районним судом м. Черкаси надано правову оцінку діям водія, котрий спричинив ДТП, в якій пошкоджено ще 2 автомобілі, а також наїхав на електроопору і садові дерева.

Так, водій «MERSEDES-BENZ G-500» не обравши безпечної швидкості, не врахувавши дорожньої обстановки, скоїв зіткнення з автомобілем «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», що рухався попереду. Потім, не впоравшись з керуванням та наїхав на електроопору і садові дерева.

Зібраними по справі доказами підтверджено вину горе-водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та притягнуто до адміністративної відповідальності у виді позбавлення права керування транспортними засобами на шість місяців, стягненням судового збору на користь держави в сумі 420,40 грн.

При застосуванні адміністративного стягнення до правопорушника, суд врахував те, що останній грубо порушив Правила дорожнього руху, при цьому манера керування транспортним засобом загрожувала безпеці як дорожнього руху, так здоров’ю і життю громадян, призвела до  спричинення матеріальної шкоди учасникам руху та іншому майну.

 

Судове рішення наразі не набрало законної сили.

Детальніше із текстом постанови у справі № 711/1730/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/

За повідомленням прес-служби суду