flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три роки позбавлення волі з конфіскацією: остаточно визначено покарання за виготовлення та збут алкогольних напоїв без дозвільних документів

11 червня 2020, 12:31

Придніпровським районним судом м. Черкаси 04.06.2020 року визнано винною особу у здійсненні виготовлення та збуту алкогольних напоїв без дозвільних документів та остаточно призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених, придбаних товарів, знарядь виробництва, а також сировини для їх виготовлення.

Відповідно до ст. 75 КК України, звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Так, протягом листопада – грудня 2019 року, маючи умисел на отримання прибутку від реалізації незаконно виготовлених ним алкогольних напоїв – водно-спиртових сумішей, винуватцеві вдалося збути 930 літрів прозорої та коричневої водно-спиртової суміші, проте суму прибутку в ході досудового розслідування встановити не вдалося.

Незаконно виготовлені алкогольні напої розливав у пластикові ємності з відповідною фурнітурою, об’ємом 5 літрів кожна і поліетиленові пакети з кранами, об’ємом 10 літрів кожен.

Дії останнього органами розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 204 КК України (Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв ) та ч. 2 ст. 204 КК України (Незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв).

Засудженому ще доведеться сплатити судові витрати, пов’язані із залученням експертів в сумі 10048,64 грн.

 

Наразі судове рішення не набрало законної сили.

Детально із текстом судового рішення у справі № 711/1808/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

За повідомленням пресслужби суду