flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через малозначність вчиненого порушення карантину - суд обмежився усним зауваженням правопорушнику

11 червня 2020, 15:28

Придніпровський районний суд м. Черкаси визнав винним правопорушника у недотриманні правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, проте вважав за можливе обмежитися усним зауваженням. 

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Постанови) на усій території України з 12 березня 2020 року встановлено карантин, який триває і в даний час, з частковим послабленням визначених обмежень.

Так, правопорушник на одній з вулиць у м. Черкаси продавав квіти, а саме – конвалії. На такий крок вимушений був піти через скрутне матеріальне становище, оскільки в результаті введення карантину був звільнений з роботи, залишившись без коштів для існування. Усвідомлюючи ситуацію в якій опинився та її наслідки – щиро розкаявся.

З огляду на встановлені судом обставини, які підтверджують наявність у діях особи складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей), суд вважав можливим обмежитися усним зауваженням, звільнивши від адміністративної відповідальності.

Наразі судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше із повним текстом судового рішення у справі   № 711/3306/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

За повідомленням пресслужби суду