flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше 20 тис. гривень доведеться сплатити водію за повторне кермування в стані наркотичного сп’яніння

11 червня 2020, 15:31

Під час патрулювання на одній з вулиць м. Черкаси поліцейськими зупинено транспортний засіб, в якому виявлено кермувальника з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

02 червня 2020 року Придніпровським районним судом м. Черкаси остаточно надано правову оцінку діям правопорушника.

Так, судом встановлено, що водій керував автомобілем «RENAULT  TRAFIC» в м. Черкаси з явними ознаками наркотичного сп’яніння. Від проходження освідування у встановленому законом порядку відмовився у лікаря нарколога КЗ «ЧОНД».

Варто зазначити, що правопорушник протягом року вже притягувався до адміністративної відповідальності за перебування за кермом в стані наркотичного сп’яніння, проте належних висновків не зробив. 

Зібраними по справі доказами підтверджено вину водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 130 КУпАП та накладено штраф у сумі 20 400 (двадцять тисяч чотириста) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки, стягненням судового збору на користь держави в сумі 420,40 грн.

 

Наразі судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше із текстом судового рішення у справі № 711/2539/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням пресслужби суду