flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визнано винність особи, яка під присягою свідка, надавала завідомо неправдиві покази, які виключали причетність обвинуваченого до вчинення кримінальних правопорушень

15 червня 2020, 15:46

Придніпровським районним судом м. Черкаси підтверджено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 384  КК України (Завідомо неправдиве показання свідка поєднане  зі штучним створенням доказів захисту) та призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на один рік.

Так, судом встановлено, що обвинувачений, перебуваючи у приміщенні зали судового засідання №1 Придніпровського районного суду м. Черкаси, під час судового слідства в іншому кримінальному провадженні, будучи у встановленому порядку попередженим судом про  відповідальність за ст. 384 КК України, штучно створив докази захисту і надав суду завідомо неправдиві покази, які виключають причетність одного з обвинувачених до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Змістом неправдивих показів було заперечення факту придбання наркотичних засобів та психотропних речовин у одного з обвинувачених, який був його знайомим. Надані в судовому засіданні свідчення суперечили тим, які було надано ним під час допиту як свідка на досудовому розслідуванні.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений, вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення спочатку не визнавав, а в подальшому- визнав у повному обсязі, всі фактичні обставини справи признав також.

На даний час судове рішення не набрало законної сили.

З повним текстом судового рішення  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень здійснивши пошук за номером 711/4026/19.

 

За повідомленням пресслужби суду